Klassieke tuinverlichting

Alles over Buitenverlichting – De beste tuinverlichting tips 2020

Veel mensen weten dat niet, maar al lange tijd hebben wij tuinverlichting en buitenverlichting in ons assortiment, dus wordt het tijd om alles eens onder elkaar te zetten.

Wij hebben zoveel mogelijk informatie verzameld over alles wat met buitenverlichting te maken heeft.

Wat zijn de mogelijkheden met tuinverlichting in het algemeen, LED verlichting, wat zijn IP gradaties, en een groot aantal tips en trucs voor de technische van verlichting.

Een compleet overzicht voor iedereen, dus bewaar dit bericht, sla het op, en wij zouden het erg leuk vinden dat je dit bericht deelt op Facebook of Twitter. Overzicht van de pagina

Klassieke tuinverlichting

Klassieke tuinverlichting

Natuurlijk beschikken wij een uitgebreid assortiment klassieke buitenverlichting van gevarieerde top merken. Vernieuwend maar toch traditioneel, klassieke en semi-klassieke soorten in een nieuw jasje?

Dat is allemaal mogelijk bij Breman Verlichting. Kunt u de gewenste samenstelling niet vinden, laat het ons even weten zodat wij u ermee kunnen helpen.

Moderne & design tuinverlichting

Energiezuinige en roestvrijstalen lampen voor buiten, worden op dit moment talrijk gebruikt bij nieuwbouw woningen, maar ook bij renoveringen worden deze veel ingezet.

Wat je daarnaast menigmaal ziet bij de basis van het inrichten van een tuin, is de kwasi ‘outdoor living’ stijl, waar je goddelijk kunt loungen, en zo ook de verlichting op is aangepast.

Buitenverlichting

Moderne buitenverlichting zorgt hier voor de ideale finishing touch. Bovendien voor de moderne lampen, hebben wij een directe oplossing.

Solar en zonne energie buitenlampen

Dit is een nieuwe mode van de afgelopen jaren, want het aanbod van solar buitenverlichting wordt steeds meer en de kwaliteit wordt ook steeds beter. De kwaliteit is zover, dat we nu ook spreken over tuinlampen die zijn uitgevoerd met de bekende warm witte lichtkleur, i.p.v de bekende koelwitte lichtkleur.

We kwamen deze iets oudere video tegen, waar je zelf geweldig mooie solar led verlichting gewoon zelf kan maken, of je kan het de specialist laten doen van Breman Verlichting natuurlijk:

12 Volt buitenverlichting

Wat wij ook vaker zien in de laatste jaren, is de populariteit van lampen in een 12 volt uitvoering. Dit soort verlichting systemen worden meesten in een Plug & Play pakket geleverd, en het resultaat is erg mooi en snel aangelegd.

Ook het grote voordeel, is dat deze laagspanning 12 volt tuinverlichting erg veilig en kindvriendelijk is. Voor meer info, neem contact op met Breman verlichting.

Sensor buitenverlichting

De buitenlamp met een automatische sensor (of bewegingsmelder), is een geweldig alternatief t.o.v een standaard buitenlamp. Ze branden dan ook alleen, als het feitelijk nodig is.

Eveneens zijn er toereikend buitenlampen met sensoren, die ook antwoorden op donker EN licht. Dus als het donder wordt, automatisch de lamp aangaat. Ook hierin is veel beschikbaar bij Breman Verlichting.

LED buitenverlichting

Steeds meer worden we milieubewust, dus neemt ook de vraag naar energiezuinige verlichting toe. Dus ook in de tuin, wordt hedendaags LED verlichting gebruikt.

In feite wordt buitenverlichting het meest in de winter gebruikt, en branden ook het langst.

Alleen daarom is het doordacht om LED verlichting in de tuin te hanteren. Alsmede ziet het er ook nog eens mooi uit vinden wij zelf. Wij hebben een aanzienlijk aanbod LED tuinverlichting voor verschillende toepassingen.

Buitenverlichting

Inbouwspots Buitenverlichting

Ook voor inbouwspots voor buitenshuis, ook daarvoor bent u bij Breman aan het juiste adres. Deze inbouw spots voor buiten, kun je op veel plekken inbouwen zoals de carport, een afdak, of een overstek van uw huis. Deze spots worden normaal gesproken mooi weggewerkt, dus zullen ze een mooi rustig beeld geven bij uw huis.

Diverse Tips voor buitenverlichting

Tuinspecialisten praten over 3 soorten buitenverlichting, als men een tuinplan voor verlichting gaan aanleggen.

  • Functionele buitenverlichting: een duidelijk verspreid licht, zodat het gebied waar de verlichting zijn werk moet doen, geschikt is voor zijn bestemming.
  • Accent verlichting: Dit zorgt ervoor dat bepaalde objecten extra worden verlicht
  • Sfeer verlichting: zorgt voor extra sfeer in de ruimte door accenten te leggen.

Wat zijn nou IP Classificaties?

Je komt dit veelvuldig tegen, want de IP classificatie niets minder dan een nauwkeurige classificatie waarmee de beschermings- gradaties van van omhulsels wordt aangegeven. Dus eigenlijk, zegt deze classificatie in hoeverre het materiaal geschikt is tegen water en stof.

Deze IP codering op buitenverlichting objecten, bestaat uit de letters IP, gevolgd door 2 cijfers. Wat veel mensen niet weten, is dat het eerste cijfer het niveau van bescherming aan tegen stof, en het tweede cijfer de bescherming tegen vloeistoffen.

IP Verlichting Uitleg
IP Verlichting Uitleg

In theorie> Des te hoger de cijfers, des te beter de bescherming tegen stoffen en vloeistoffen.

  • IP00 : Absoluut geen bescherming tegen stoffen en vloeistoffen, dus niet echt geschikt voor buiten.
  • IP44 : bescherming tegen voorwerpen met een diameter groter dan 1mm en spatwaterdicht
  • IP67 : stofdicht en bescherming tegen onderdompeling gedurende een bepaalde duur
  • IP68 : stofdicht en bescherming tegen verblijf onder water

Extra energie sparen

Bewegingssensoren zijn super handig op diverse plekken die veel worden gebruikt, zoals de voordeur of het tuinpad. Met een beweging sensor zorg je er voor dat de lampen niet onnodig lang branden. Een andere mogelijkheid is het gebruik van zonne energie lampen, want het grote voordeel hiervan is dat je geen elektriciteit hoeft aan te leggen.

Natuurlijk zijn de LED buitenlampen zuinig, maar laat ook deze niet onnodig branden. Maak gebruik van bewegingsmelders voor LED, om de lamp een en uit te schakelen. Of plaats een (digitale) tijdsklok om te voorkomen dat een lamp 24 uur onnodig brandt.

Wat is Groene (led) verlichting?

groene-led-verlichting

Dit lees je meestal op het internet over groene verlichting, wat goed past bij de tuinkleur/planten. Nou, dat is eigenlijk verlichting in de kleur van de natuur in de tuin, omdat het zich bevind in een groene omgeving. Dit kan je makkelijk realiseren met LED lampen, die verschillende kleuren laten zien, of gewoon een goede led lamp kopen.

PS: Voor flora & fauna heeft groen licht (groene LED verlichting) in de meeste onderzoeken een positieve uitwerking op het gebied van ecologie. Doordat dieren ook een gevoeligheid vertonen voor wat betreft de kleurfrequentie kan er met deze kennis in het achterhoofd een bewustere verlichting van de nacht worden nagestreefd.

Verwaarloos het terras niet

Voor velen van ons, is het terras het verlengde van het interieur. Je mag niet vergeten om de huiselijke sfeer door te trekken naar buiten toe. Het mooie is, dat er lampen en armaturen zijn die je zowel buiten ALS binnen kunt gebruiken. Hierdoor kan je voor een naadloze overgang tussen beide delen zorgen. Vraag ons naar naar deze mogelijkheden, wij beraden u graag.

Verlicht je oprit

Natuurlijk kun je de oprit niet vergeten. Hier zijn speciale armaturen beschikbaar die geschikt zijn voor op een wand of geven in de buurt van een oprit. Een erg mooie oplossingen vinden wij, dat is een optionele grondpin verlichting (kan ook LED) in zachte ondergrond te plaatsen.

Moet je de oprit nog aanleggen, dan raden wij zeker aan om LED verlichting voorzien in een stenen grond met subtiele verlichting dat naar boven richt. Dat ziet er geweldig uit.

Ook tuinverlichting heeft onderhoud nodig

Ja, zelfs de tuinlampen hebben onderhoud nodig. Natuurlijk afhankelijk van de armatuur die wordt gebruikt, maar gebruik nooit sterke reinigingsproducten op de armatuur, want dit kan het materiaal aantasten.

Gewoon wat zeep gebruiken, is meer dan genoeg voor een mooi resultaat.

PS: Wist je dat het bekende merk Eglo, elk jaar weer met nieuwe innovaties komt op het gebied van verlichting? Als licht een kunst wordt, dan maken Eglo er een product van. Wij zijn leverancier van Eglo voor zowel binnen als buitenverlichting.

Vergelijkbare berichten