Wat moet je rekening mee houden bij het kopen van buitenverlichting?

Naast goed verlichte leefruimtes speelt de juiste buitenverlichting voor uw huis, erf en tuin een even belangrijke rol. Net als bij de binnenverlichting zijn er twee aspecten die met elkaar moeten worden gecombineerd: praktische en esthetische aspecten.

Eerst en vooral, Veiligheid eerst!

Fel verlichte loopbruggen en trappen zijn het natuurlijk het mooiste wat je kunt doen in de tuin. Hier zijn bijvoorbeeld grondspots lampen geschikt voor het verlichten van paden en het minimaliseren van het risico op struikelen in het donker.

De afstand tussen deze lampen is afhankelijk van de individuele installatie. Als de paden vrij bochtig zijn en mogelijk hellend is, is het beter om de armaturen wat dichterbij te plaatsen.

Als het pad echter kort en recht is, zijn er minder lampen nodig. In geval van twijfel moet echter altijd een beetje meer licht worden gekozen om de bronnen van gevaar te verminderen.

In principe geldt hetzelfde uitgangspunt voor trappen: het is beter om iets meer dan te weinig te hebben. Bovenal moeten de eerste en laatste stappen duidelijk zichtbaar zijn. Afhankelijk van het ontwerp en de constructie van de trap zijn staande buitenlampen hiervoor vaak bijzonder geschikt.

Deze iets verhoogde armaturen zijn van een afstand te zien en maken het makkelijker voor uw bezoekers om hun weg te vinden.

Goed ontworpen buitenverlichting moet ook direct bij uw huis worden aangebracht. Het centrale punt is zeker de ingang van het huis. Het is meestal het eerste wat gasten zien en is daarom het visitekaartje van uw huis.

Het is belangrijk dat de brievenbus, de bel en het sleutelgat van de voordeur voldoende verlicht zijn. Met een overdekte entree wordt dit betrouwbaar verzekerd door LED buitenplafondverlichting. Terwijl een buitenmuur verlichting ook zorgt voor een stralende entree en effectief verlichte gevels.

Vermijd het risico op verblinding!

Wat de veiligheidsfactor betreft, moet u er ook voor zorgen dat er geen risico op verblinding is. Dit betekent dat alle lampen op de juiste hoogte moeten worden gemonteerd, zodat het licht niet direct op ooghoogte staat.

Om het risico op verblinding volledig te vermijden, raden wij LED buitenwandlampen aan met licht dat naar beneden of naar boven gericht is. In het geval van opritten is het belangrijk om op te merken dat de ooghoogte in auto’s net zo naar beneden verschuift, zodat heldere vloerverlichting altijd zeer geschikt is voor in- en uitgangen.

Licht als een feel-good factor!

Naast het praktische aspect van buitenverlichting draagt het licht ook bij aan het welzijn en de gezelligheid.

De juiste verlichting zorgt ook in de avonduren voor een gezellige sfeer en nodigt uit om wat langer te blijven. Natuurlijk geldt hier hetzelfde als op alle gebieden van het leven: Smaken zijn verschillend.

Zonneverlichting voor buitengebruik is nog steeds bijzonder populair, omdat deze niet alleen een aangenaam licht geeft, maar ook milieuvriendelijk is. De geïntegreerde schemersensor zorgt ervoor dat de verlichting op zonne-energie automatisch wordt ingeschakeld zodra de lichtomstandigheden verslechteren.

Voor overdekte terrassen en de loggia zijn buitenplafondlampen ook een goede optie. Deze blijven zelf vrij discreet op de achtergrond, maar hebben toch een effectief verlichtingseffect.

Vooral als u ook graag buiten eet, hoort een geschikte tafelverlichting in ieder geval bij de sfeer. Boven de eettafel zijn, net als bij het interieur, ook voor het exterieur hanglampen beschikbaar. Ze creëren een huiselijke sfeer voor familie- en feestmaaltijden met vrienden.

LED-buitenverlichting is dus niet alleen functioneel, maar dient ook als decoratief element in uw tuin, tuin of terras. U vindt bijzonder stijlvolle modellen in onze categorie LED-tuinverlichting. Of u nu de voorkeur geeft aan een speelser uiterlijk, zoals de LED-verlichting voor planten, of een duidelijk, eenvoudig ontwerp, in onze online shop vindt u zeker de juiste buitenverlichting voor uw buitenruimte.

Conclusie en aanbeveling

Zoals u ziet zijn de mogelijkheden om uw buitenruimte optimaal te presenteren veelzijdig. Het is belangrijk om te beslissen op basis van uw individuele behoeften en voorkeuren. Het is belangrijk om een goed evenwicht te bewaren tussen het waarborgen van de veiligheid en het creëren van een feel-good sfeer.

Met andere woorden: een goede buitenverlichting moet in de eerste plaats het risico op ongelukken vermijden, zoals het markeren van paden en trappen met aardpuntlampen en buitenstandaard lampen. Maar tuinarmaturen moeten ook uw stijl weerspiegelen en u uitnodigen om te blijven hangen.

Onze tip: Solar lampen zorgen voor een uiterst aangenaam licht en dit zonder enige behoefte aan elektriciteit.

Vergelijkbare berichten