keuken-verlichting

Keukenverlichting: Tips voor de perfecte verlichting

De hedendaagse keuken is meestal de drukste ruimte vol familieactiviteit. Hier vraagt verlichting enkele eisen, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de keukenruimte. Terwijl de keuken voornamelijk een werkgebied is, kan het ook worden gebruikt om te dineren of als een gezellige plek voor familie en vrienden.

Naast daglicht, ook verlichting

Zonlicht is gratis en helder licht dat toont ware kleuren in kasten en werkbladen. Maar sowieso hebben we in de avonduren verlichting nodig. Vroeger, toen het ging om de keuken verlichting, plaatste men één plafondarmatuur en de klus was geklaard.

Gelukkig is dit verleden tijd en is het beter na te denken over uw keukenverlichting!

Het plaatsen van led-verlichting in uw keuken is een goed begin, maar je moet ook warmte en gastvrijheid creëren net als het verstrekken van functionele taakverlichting. De beste manier om dat te doen is om verschillende soorten belichting gebruiken.

Hanglampen

In keukens met hoge plafonds geven hanglampen en visuele meerwaarde. Installeer kleine hanglampen om een open gevoel in uw keuken te creëren of kies grotere, zwaardere en decoratieve hanglampen zodat u niet het gevoel krijgt in een grootkeuken te staan. U kunt meerdere hanglampen hangen op dezelfde of verspringende hoogte.

keuken-hanglamp

Plafondverlichting

Plafond armaturen zijn geïnstalleerd op of in de buurt van het plafond. Ze bieden algemene verlichting en komen vaak keuzes in kleine keukens. Omdat de keukenlichten vaak enkele uren per dag werken, zijn LED-lampen populair.

Inbouwspots

Verlichting verzonken in uw keukenplafond richten zich op specifieke werkplaatsen: op gootstenen, werkbladen, keuken eilanden. Inbouwspots markeren ook mooie keuken kasten en verlichten donkere hoeken die andere lampen niet kunnen bereiken.

ledspots-keuken

Onder- en bovenbouwverlichting

Deze lichten zijn minder functioneel maar scheppen meer sfeer en gezelligheid. Deze lampjes worden op de top van uw kasten gemonteerd en verspreiden een warm licht op muren en plafonds.

Een must-have taakverlichting die aanrecht in fel licht doet baden is een onderkast verlichting. De truc is om de lichten achter de rand van de muurkasten te verbergen, zodat u alleen het licht ziet en niet de armatuur.

U kunt hiervoor gebruik maken van LED-strips, energie-efficiënt en eenvoudig te installeren of halogeen die een helder licht geven maar duurder zijn in verbruik.

De planning van uw keukenverlichting is dus geen sinecure. Uiteraard kunt u bij ons alle advies krijgen voor  het perfecte lichtontwerp. Neem nu contact op.