philips-wandlicht

Alles over wandlampen bij Breman

De wandlamp wordt vaak gezien als een extra, meer sfeerverlichting, dan een reële lichtbron. De vraag is of dat terecht is, en wat men ermee kan doen in een woonkamer?

Wandlampen

Wandlampen kunnen heel wat functies hebben.

  • Als sfeerverlichting
  • Om een schilderij of iets speciaals extra aandacht te geven
  • Om een leeshoek te creëren
  • Om donkere hoeken te voorkomen
  • Als extra verlichting op de kinderkamer
  • Als buitenverlichting
  • Voor de badkamer
  • Voor in de hal en gang

Voor al deze functies zijn wandlampen te koop, waarbij het design niet altijd op de eerste plaats komt, maar het van de functionaliteit verliest. Dat is jammer, want er zijn de mooiste wandlampen te verkrijgen die deze twee functies perfect combineren.

wandlamp-modern

Sfeerverlichting

Voorbeelden zijn wandlampen die, voorzien van een dimbare LED of halogeenlamp, voor een extra sfeer zorgen, waarbij het mooie design er voor zorgt dat ze direct in het oog vallen.

Neem nu de aluminium wandlampen.

Zij hebben iets aparts en passen in een strakke, moderne inrichting. Zo vallen op, zonder opvallend te zijn. Dat is op zichzelf al een kunst. Dit soort wandlampen biedt een perfecte oplossing voor lege muren of een soort van leegte op een wand waarop foto’s of een schilderij hangen.

De wandlamp kan in dat geval een welkome aanvulling vormen. Zo kunnen wandlampen de sfeer in een lange, wat smallere gang of een trapopgang, die onderbroken wordt, sterk verhogen. Hier past vaak geen hanglamp, omdat ze onvoldoende licht geeft, te laag komt te hangen of niet alle hoeken kan bereiken.

Een aantal mooie wandlampen biedt dan een geheel ander gezicht en zorgt dat overal licht aanwezig is.

Effectief

Een reden om voor wandlampen te kiezen, is dat ze effectief kunnen zijn. Een lamp aan de wand in de badkamer biedt veel licht boven de wastafel of zoals in veel badkamers tegenwoordig het geval is, de wastafels.

In de keuken draagt ze bij aan het beter verlichten van het aanrecht. In een jongerenkamer kan ze ondersteunend werken doordat ze licht biedt boven het bed waarop jongeren met hun laptop of tablet zitten te surfen of huiswerk te maken.

Er zijn heel wat plekken in een huis waar deze lampen effectief ingezet kunnen worden.

Wandlamp Trends

Trends zorgen er voor dat we niet blijven hangen in een sfeer van vroeger. Ze helpen ons de inrichting van ons huis aan de nieuwste ontwikkelingen aan te passen of de warmte in huis te vergroten. De landelijke – of cottage stijl die tegenwoordig erg in is, vraagt om extra aandachtspunten. het is veel meer dan warme kleurtinten en natuurlijke producten.

Het is ook de combinatie van producten en accessoires die de gemoedelijkheid, het warme karakter van deze trend, zo kenmerkt. Daarbinnen passen wandlampen perfect om die sfeer te bereiken.

Pinterest

Wil je advies over welke lampen geschikt als wandlamp? Wij helpen je graag. Stel je vraag online, of kom naar onze winkel, waar we je gelijk kunnen laten zien hoe je het beste je lamp aan de muur bevestigd en waar je op moet letten bij wandlampen.

Vergelijkbare berichten