lampenkappen

Update uw interieur met een nieuwe lampenkap

Door uw tafellamp of vloerlamp voet een andere kap te geven, verandert u de gehele uitstraling van de lamp.

Wanneer u nieuwe vloerbedekking, gordijnen of meubels koopt is het ook tijd voor nieuwe vloer- en/of tafellampen, het is ook mogelijk bestaande voeten te updaten door middel van nieuwe kappen.

Hier volgen enkele tips voor de aanschaf van een nieuwe lampenkap;

tafellamp vierkantDe vorm van de kap

Het mooiste is om de vorm van de voet weer terug te laten komen in de kap, bijvoorbeeld zoek een rechthoekige of vierkante kap voor een vierkante voet.

De bevestiging van de kap

Tegenwoordig worden de kappen op de voeten gemonteerd op een E27/E14 fitting ofwel een grote of kleine fitting. Heeft u een voet waarvan de kap m.b.v. een beugel is bevestigd, dan is het misschien mogelijk deze om te zetten naar een normale fitting. Hierdoor heeft u veel meer keuze in lampenkappen. Of u laat uw oude kap overtrekken met een nieuwe stof. In dit geval kunt u het beste uw voet en kap meenemen naar de winkel en uit de aanwezige stoffen een keuze maken.

Lampenkap verkleinings ringenVoor kleine tafellampen worden vaak kleine fittingen gebruikt, op deze voeten passen ook kapjes met E27 gat door gebruik te maken van een verkleiningsringetje.

De kleur van de kap

Is de functie van de lamp veel licht geven, dan kunt u beter een crème of witte kap zoeken.
Een donkere kap geeft opzij veel minder licht dan een licht gekleurde kap en zal dan meer als sfeerlamp gebruikt worden.

Waar komt de tafellamp te staan ?

Wanneer u een tafellamp op een hoge kast plaatst, dan kijk u meer tegen de voet aan en lijkt deze groter dan de kap, staat de tafellamp laag en kijk je meer op de kap, dan lijkt de kap juist groter. In het laatste geval zou de kap een maat kleiner gekozen kunnen worden.

Wij willen u graag adviseren bij de keuze van een mooie kap voor uw tafel– of vloerlamp.

Tip ! Neem in ieder geval de voet mee, dan ziet u direct het resultaat.