Retro & Vintage Verlichting – De trend voor de feestdagen!

De charme van vervlogen tijden, een vaste waarde in onze snelle tijden, een beetje romantisch en soms gewoon heel chic: Retro-LED’s combineren klassiek design met moderne technologie en brengen een beetje van het verleden in het heden.

De charme van vervlogen tijden, een vaste waarde in onze snelle tijden, een beetje romantisch en soms gewoon heel chic: Retro-LED’s combineren klassiek design met moderne technologie en brengen een beetje van het verleden in het heden.

Waar komt deze fascinatie voor het verleden vandaan? Is het waar dat alles in het verleden beter was? Of misschien zien ze er gewoon verdomd goed uit. Wat de reden ook is, één ding is zeker: retro is weer in de mode.

Vintage

Retro, vintage en industrieel – wat zit daarachter?

Als het gaat om verlichting in klassiek design, vindt u vele begrippen online. Hoewel er geen exacte begrenzing is, kunnen ze worden gebruikt als een leidraad voor verschillende stijlen. De term retro wordt vaak gebruikt om de stijl tussen de jaren twintig en zeventig van de vorige eeuw te beschrijven.

Vintage is meestal synoniem voor retro. Industrieel beschrijft de harde charme van oude industriehallen, mijnen en fabrieken. Daarnaast is er de Shabby Chick of ook Used Look. Dit geldt ook voor lampen die er niet alleen oud uitzien, maar ook tekenen van gebruik vertonen.

De verscheidenheid aan verschillende ontwerpen biedt ruimte voor tal van creatieve mogelijkheden om uw eigen leefruimte te verlichten. Je hoeft niet je hele interieur te vervangen, maar kunt vintage LED’s slim combineren met moderne meubels.

Hoe is het licht?

Het brandt. Het is een simpele vraag, toch? Nee, het licht bepaalt onze dagelijkse routine, beïnvloedt onze stemming en kan bepalen of we ons comfortabel voelen op een plek of dat we liever willen ontsnappen.

De dagen dat LED’s de aandacht trokken met koud, steriel licht zijn al lang voorbij. Met een verscheidenheid aan lichtkleuren en dimbare LED’s kan iedereen zelf het juiste licht kiezen. Maar laten we eerlijk zijn: de lichte kleur alleen is niet doorslaggevend.

Helder is mooi, maar het licht moet ons ook visueel goed uitkomen, men zou immers graag tijd in huis willen doorbrengen.

Retro-LED’s brengen niet alleen de oude vertrouwde gloeidraden terug, ze zijn ook verkrijgbaar in een chique, gouden design. Er is dus geen reden meer om de lichten achter lampenkappen te verbergen. De trend gaat in de richting van vrijhangende lampen.

Pendels geven u de mogelijkheid om de LED’s op veel verschillende manieren te decoreren. U kunt ze individueel of in een bundel ophangen. Met diverse slingers kun je zelf filigraan patronen maken en de kabels langs het plafond laten lopen. Ook het probleem dat de aansluiting voor de plafondlamp niet daar is waar het licht nodig is, is hiermee opgelost. U kunt de LED immers overal via de kabel naartoe leiden.

Of combineer de LED’s met een vintage kooi, voor echte industriële charme.

Bespaar in stijl

Retro-LED’s zien er misschien uit als de klassieke gloeilamp, maar hun inwendige kenmerken verschillen enorm. Dankzij de LED-technologie gebruiken moderne lampen ongeveer 80% minder energie dan de oude gloeilampen.

Als je om nostalgische redenen nog oude lampen thuis hebt, is dit het juiste moment om je om te kleden. Het lage energieverbruik is niet alleen goed voor uw portemonnee, het betekent ook een lagere CO2-uitstoot en ontziet zo het milieu.

De conclusie over de retrotrend

Het leven is te kort voor saaie verlichting. Voor iedereen die graag in het verleden droomt, het gouden licht helpt te ontspannen of gewoonweg retro mooi vindt, zijn de veelzijdige LED’s een must.

Wees creatief en combineer vintage LED’s met een moderne inrichting om unieke ontwerpen te creëren en altijd een echte blikvanger in uw huis te hebben.

Vergelijkbare berichten