0

Soorten Armaturen

De aanschaf van mooie armaturen alleen is niet voldoende om van een goede verlichting verzekerd te zijn. Het belangrijkste is om eerst te bepalen wat het doel van de verlichting moet zijn: Moet deze sfeervol zijn en/of decoratief, accenten leggen, vormen versterken of juist vooral voor een goede werkverlichting zorgen of de veiligheid kunnen vergroten.

  • Kies voor armaturen van lampen voor één soort metaal, dus bijvoorbeeld alles in staal of brons. En niet meerdere soorten door elkaar.
  • Voor uiteenlopende wensen zijn er verschillende soorten verlichting. Er is sfeerverlichting en functieverlichting. Het belangrijkste verschil is de manier van de richtingen waarin het licht wordt verspreid.

Uplights

Met behulp van uplights is het mogelijk een ruimte met een laag plafond hoger te laten lijken. Uplights zijn verkrijgbaar in staande lamp en wandlamp uitvoering.

Vloerlampen

Deze zijn zowel verkrijgbaar als spreider en als richter, of als een combinatie van beide. De staande lamp als spreider zorgt voor een gezellige algemene verlichting in de kamer. De staande lamp als richter kan dienst doen als leeslamp bij een fauteuil. Een halogeenlamp is het meest geschikt als leeslamp omdat dit licht erg helder is, en rustig.

Downlights

Deze lampen zijn geschikt om aan het plafond te hangen, en zorgen voor een gericht licht, bijvoorbeeld goed boven een eettafel toe te passen.

Hanglampen

Verspreiden een gelijkmatig, schaduwloos licht over de ruimte. Sterke contrasten worden geëgaliseerd en er is een zachte overgang tussen donkere en verlichte vlakken. De afstand tussen de lamp en de tafel waarboven een hanglamp hangt moet 55-60 centimeter zijn. Op deze hoogte zal de lamp niet verblinden of het uitzicht belemmeren. Bij een hanglamp met lampenkap moet de kap van binnen wit zijn om een zuiver licht te krijgen.

Plafondlampen

Deze lampen zijn er in soorten met naar beneden gericht licht of omhoog gericht licht, waardoor u via het plafond de ruimte verlicht.

Tafellampen

Eén van de gezelligste manieren van verlichten. De tafellamp is uitermate geschikt voor een mooie sfeervolle verlichting in de kamer. Een tafellamp met een wijde lampenkap die is goedgekeurd voor tenminste 60 watt, kan ook als lees- en bureaulamp worden gebruikt.

Wandlampen

Een wandlamp kan als decoratie worden gebruikt, als mooie sfeerbegeleider bij bijvoorbeeld een spiegel of in de hal. Wandlampen die gericht licht geven, zijn met name bedoeld als leesverlichting bij het bed of de bank. Ook kunnen wandlampen gebruikt worden om bijvoorbeeld schilderijen te verlichten, maar ook in de badkamer kunnen ze toegepast worden.

WIJ MOGEN WEER KLANTEN ONTVANGEN!

Stel jouw vraag!

Heb jij een vraag over dit produkt? Vul het onderstaande formulier in, en we antwoorden zo snel mogelijk.

Contact informatie

INTRODUCTIE KORTING

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5€ Kortingscode in uw mailbox!

Nee, we sturen geen spam, daar houden wij ook niet van. Kijk in uw spam inbox, als u niets heeft ontvangen!