Voor elke smaak een vloerlamp

Vloerlamp philips
Vloerlamp philips

Een interieur staat of valt met de juiste verlichting. Hoe mooi ingericht ook, als de verlichting niet juist is zullen meubels en accessoires nooit goed tot hun recht komen.

Er zijn veel manieren om de verlichting in te passen in het interieur, van hanglampen, plafondlampen, wandlampen tot tafellampen. Behalve sfeervolle verlichting is ook een mooi design van belang, zodat je ook van je lamp geniet als deze niet aan staat.

Een makkelijke en effectieve manier om je interieur te verlichten bereik je onder andere met een vloerlamp.

Voor elke smaak een vloerlamp

Staande of vloerlampen zijn een stijlvolle aanwinst voor je interieur. Ze komen in veel verschillende uitvoeringen: hoog of laag, met één of meerdere lichtbronnen, plafondgericht of met een extra leeslamp en van verschillende materialen.

Daarnaast zijn er net zo veel stijlen als er smaken zijn. Trendy, design, strak en modern, of juist landelijk, klassiek of industrieel.

Met een vloerlamp kun je qua stijl en uitvoering dus alle kanten op. Daarnaast zijn ze ook praktisch en kun je er goed mee variëren.

Omdat de lamp los staat, is het gemakkelijk deze te verplaatsen naar een andere plek. Zo krijgt het interieur een hele nieuwe uitstraling. Ook als je een kleine woning hebt, biedt een vloerlamp de oplossing, omdat deze maar weinig ruimte inneemt en door de hoge plaatsing van de lichtbron toch veel licht kan geven.

Grote vloerlamp
Grote vloerlamp

De juiste verlichting

Een vloerlamp kan heel veelzijdig verlichten. Om de lichtsterkte te kunnen variëren, kun je het beste een vloerlamp met een dimmer kiezen, zodat je kunt kiezen tussen zachte sfeerverlichting of wat feller licht als je iets wilt lezen.

Wil je gericht licht om te lezen kun je ook een vloerlamp met een aparte leeslamp nemen, of met een kap die je kunt draaien. Zo kun je de vloerlamp naar het plafond laten richten voor een gelijkmatig en sfeervol licht, of naar beneden voor gerichte verlichting.

Ook het materiaal van de kap bepaalt het soort licht: matglazen kappen en kappen van stof geven zacht licht, en metalen of heldere kappen feller licht. Tenslotte bepaalt ook de keuze van de lamp nog hoe je je interieur verlicht: een halogeenlamp is goed dimbaar en kan van zacht tot fel licht geven.

Ledlampen zijn tegenwoordig ook met warm licht verkrijgbaar en vaak ook goed dimbaar.

Nieuw is op dit moment een vloerlamp met stoffen kap met daaronder een LED leeslampje, dus voor sfeer een stoffen kap en voor goed leeslicht een LED leeslampje. Een vloerlamp maakt je interieur helemaal af en is heel veelzijdig. Absoluut een aanrader dus.

PS: Waarom zou je led nemen? Dat legt Philips hier eens duidelijk uit!